Post

Postbus 14, 6130 AA
Sittard, Nederland

Telefoon

+31 (0)85 0091562

+31 (0)46 4007147
+31 (0)46 4264564

Mail

In de buurt

Sittard
Beek
Echt
Maastricht
Roermond
Maasbracht
Eindhoven,
Breda
Rotterdam
Venlo
Venray,
Utrecht
Amsterdam.

Preventief Medisch Onderzoek - Livam B.V.
21799
page-template-default,page,page-id-21799,et_monarch,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Verplicht conform Arbowetgeving

Uw werknemers hebben standaard een wettelijk recht op een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO), uitbreidbaar tot Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Wij kunnen beide onderzoeken voor U uitvoeren voor inzichten in gezondheidseffecten en knelpunten in welzijn en arbeidsomstandigheden.

Verplicht conform de Arbowet

De Arbowet verplicht werkgevers om werknemers dit preventieve onderzoek aan te bieden. De basis voor zowel PAGO als PMO volgt uit uw risico-inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en is uitsluitend gericht op het ontdekken van de arbeidsgebonden gezondheidsrisico’s. Elke werknemer mag zelf bepalen of hij of zij van het aangeboden Preventief Medisch Onderzoek (PMO) gebruik maakt.

Wat levert een PMO op?

  • U en Uw werknemers stimuleren positief veiligheidsgedrag
  • U en Uw werknemers verhogen de (duurzame) inzetbaarheid
  • U en Uw werknemers verlagen verzuim en verloop
  • Uw werknemers weten hoe gezond en vitaal ze zijn
  • Uw werknemers weten hoe ze energiek en scherp kunnen blijven

Wat is het Preventief Medisch Onderzoek?

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een medische keuring uitermate geschikt om risico’s in kaart te brengen en maatregelen voor te bereiden om uitval te voorkomen, voor werkgever èn werknemer. Als aanvulling op een PAGO, brengt het ook leefstijl en conditie van U en Uw mensen in kaart. U kunt zelf meer invloed uitoefenen op de inhoud van dit onderzoek en zo Uw preventief beleid beter ondersteunen.

Werknemers krijgen een persoonlijk advies na uitgebreid onderzoek. Werkgevers ontvangen op verzoek een rapportage op groepsniveau. Dat geeft inzichten in de gezondheidsrisico’s van uw bedrijf en werkomgeving. Om verzuim of uitval te voorkomen adviseren wij zowel werknemer als werkgever concreet over het verkleinen van risico’s en het optimaliseren van omstandigheden.

Waaruit bestaat het Preventief Medisch Onderzoek?

Het eerste gedeelte van het onderzoek omvat een uitgebreide vragenlijst voor de werknemer, na afronding gevolgd door een individuele rapportage over de bevindingen. Deze worden verder toegelicht en waar geïndiceerd voorzien van persoonlijk advies en praktische tips.

Het tweede gedeelte van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) behelst een fysiek onderzoek, de resultaten worden besproken en ook hier krijgt de werknemer concreet advies, praktische tips en een gezond perspectief.

Vroegtijdig inzicht geeft gezonde prikkels

Hart- en vaatziekten spelen – bijvoorbeeld – een belangrijke rol in de verzuimkosten, een gegeven waarvan de verwachting is dat de impact hiervan zal blijven toenemen. Keuring op deze mogelijke risico’s is van interesse en belang voor zowel werknemer als werkgever, vroegtijdig signaleren van deze en andere risico’s is ten slotte van meer belang dan enkel als verzuimfactor.

Pin It on Pinterest